Werk jij op de basisschool,
in de bibliotheek of
wil je thuis missies doen?
Dan is Skillsdojo er voor jou.

Basisscholen

Als leerkracht wordt er steeds meer van je gevraagd.
Grote klassen, verschillende niveaus van leerlingen, een hoge werkdruk en een toenemende vraag van nieuwe skills die kinderen moet leren. Van digitale vaardigheden tot 21e eeuwse vaardigheden.
 
Je wil heel graag, maar je hebt maar zoveel uren in een dag.
 
Skillsdojo ontzorgt jou door het bieden van leuke missies (of het nou taal/lezen, rekenen of wereldoriëntatie is) die jij betekenisvol en eigen kan maken in jouw bestaande lesprogramma.

Voor elke leerling een eigen tempo

De missies zijn opgebouwd volgens het ‘creative learning model’. Dit houdt in dat kinderen op elk gewenst niveau in de missie kunnen instappen en zich kunnen doorontwikkelen, zo ver ze kunnen. Ook uitstapjes in de breedte die de creativiteit van leerlingen stimuleren zijn mogelijk in de missies.
 

Jij als leerkracht zet de doelstellingen

Kinderen kunnen binnen dit kader zelfstandig aan het werk met stapsgewijze video-instructies. Als leerkracht heb je nog steeds de mogelijkheid in de leeromgeving jouw specifieke instructies toe te voegen.
 

Combineer kernvakken met 21e eeuwse vaardigheden

Skillsdojo helpt je up-to-date te blijven rondom de vaardigheden van de toekomst én geeft je de leukste tools om ze simpel en snel te integreren in je bestaande les. Handig, stap voor stap en voor iedere leerkracht toegankelijk.
 

Focus op taal, rekenen en wereldorientatie

De missies zijn gegroepeerd in de standaard vakken én onder de noemer digitale vaardigheden. De filosofie van Skillsdojo is dat digitale vaardigheden perfect te integreren zijn binnen het standaard curriculum. Zo maak je elke les rijker, leuker en leerzamer.
 
Omdat sommige lesseries zoveel vakgebieden in zich herbergen én omdat scholen soms aparte digitale lessen geven, is het vakgebied digitale vaardigheden toegevoegd.
 
Een themapagina inspireert door het bieden van ontwikkelde lesseries die passen bij vakoverstijgende thema’s. Het bouwen van een romeinse app bouwen, het ontwerpen van een eigen robot met getallen, het werken aan het oplossen van de plastic soep of een nepnieuws bericht schrijven! De mogelijkheden zijn legio.
 

Haal het maximale uit Skillsdojo

Krijg toegang tot vele extra’s met Skillsdojo+. Download handige materialen zoals een kant en klaar stappenplan voor je lessen, werkbladen voor je leerlingen en overzichtelijke lesbrieven. Stel in een handomdraai zelf op maat gemaakte missies samen. Toegankelijk, snel en vooral heel erg leuk!
 
Wil jij, jouw collega of jullie als team meer vertrouwd raken met het bieden van digitale skills binnen het lesprogramma? Dan bieden we diverse interactieve trainingen. Zo raak je raak je geïnspireerd hoe je kinderen meer digitaal geletterd kan maken, gewoon binnen je vaste lesprogramma, kan je een programma opstellen voor je plusklas, of kunnen we een programma op maat ontwikkelen. Alle trainingen kunnen bij jou op school plaatsvinden.
 
Probeer nu gratis

Bibliotheken

Als bibliotheek ben je actief bezig met het stimuleren van lezen. Hoe creëer je als leesconsulent meer leesplezier en hou je het interessant?
 
Ook zijn er veel bibliotheken met leuke Maak-plaatsen om kinderen digitaal vaardig te maken. Maar hoe bedenk je elke keer een leuke activiteit waar ze ook nog veel van leren?
 
Wij bieden jou afwisselende programma’s met actuele missies. Laat kinderen volop aan de slag gaan en digitale vaardigheden eigen maken.

Spelenderwijs leren

De interactieve missies zijn gevuld met leuke content. Kinderen kunnen eigen robot ontwerpen, programmeren of een app bouwen.
 

Alle kinderen kunnen hun creativiteit kwijt

De missies zijn opgebouwd volgens het ‘creative learning model’. Kinderen van verschillende leeftijden en niveaus kunnen er mee aan de slag.
 

Altijd actuele missies

Regelmatig voegen wij nieuwe kant en klare missies toe die actueel inspelen op de 21e eeuwse vaardigheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan nepnieuws en mediamanipulatie.
 

Focus op lezen en digitale vaardigheden

Voor bibliotheken zijn onze missies op het vlak van lezen en digitale vaardigheden het meest relevant. Denk bij leesbevordering aan het bouwen van een app van je favoriete boek, het programmeren van een interactief verhaal of het maken van een echte animatiefilm.
 
Bij digitale vaardigheden kan je bijvoorbeeld uitvinden met de microbit, een eigen website programmeren of een robot bouwen.
 

Haal het maximale uit Skillsdojo

Krijg toegang tot vele extra’s met Skillsdojo+. Download handige materialen zoals een kant en klaar stappenplan voor jouw workshops en werkbladen voor de kinderen. Stel in een handomdraai zelf op maat gemaakte missies samen.
 
Heb jij ondersteuning nodig om zelfverzekerd voor jouw groep te staan? Meld je dan aan voor een van onze interactieve trainingen. Gewoon bij jou in de bibliotheek!
 
Probeer nu gratis

Thuis

Ben jij tussen de 6 en 14 jaar en ben je toe aan een toffe uitdaging? Skillsdojo neemt je mee op leuke en leerzame missies op het gebied van technologie en wetenschap.
 
Zo kun je bijvoorbeeld je eigen robot ontwerpen, aan de slag gaan met kunstmatige intelligentie, programmeren of een app bouwen.
 
In de video’s leggen we je stap voor stap uit wat je moet doen en vertellen we welke materialen je nodig hebt.

Ga vliegend van start:

Kies een missie met een interessant onderwerp

Verzamel de materialen

Ga de uitdaging aan en leer nieuwe skills