Over ons

Het verhaal achter SkillsDojo

Ken je dat? Die onbevangen nieuwsgierigheid van kleine kinderen om de wereld te ontdekken en uit te proberen? Zeker wanneer dat ontdekken met een telefoon of tablet kan, dan wordt het al helemaal interessant.

Er zijn gelukkig veel leuke en leerzame apps & sites. Alleen, je wilt je kind niet de hele tijd achter zo’n apparaat zetten… Je wilt ook dat ze offline kennis opdoen, het niet-digitale uitvinden.

Wij zijn Jeroen en Inez en wij zitten in dezelfde situatie. Als ouders van twee kinderen op de basisschool willen we ze vaardigheden meegeven die nuttige zijn voor hun ontwikkeling, maar misschien niet altijd structureel aan bod komen in het onderwijs. Het leek ons leuk ze kennis te laten maken met programmeren, robots bouwen en apps ontwerpen, maar we willen ze ook met techniek laten prutsen en mediawijs laten worden.

Omdat we beiden werkzaam zijn in het onderwijs (aan de Open Universiteit) zijn we daarom maar zelf aan de slag gegaan met het schrijven van een reeks lessen, of missies, zoals we ze later noemden. Elke missie is op basis van vernieuwend materiaal, dat eigenlijk is bestemd voor docenten en scholen. Met onderwerpen die zijn gericht op de toekomst natuurlijk!

Het uitzoeken, verdiepen in de stof, vertalen, materialen maken en zoeken kostte veel tijd, heel veel tijd. En met een fulltimebaan en een gezinsleven ernaast was dat best pittig. Dit willen we andere ouders niet aandoen, dus besloten we deze tijd niet alleen te investeren voor onze eigen kinderen, maar voor alle kinderen. We willen het graag delen met alle andere ouders die iets leuks én nuttigs willen doen met hun kinderen.

Met SkillsDojo willen we daarom iedere ouder de mogelijkheid geven op een leuke en leerzame manier, samen met hun kind, de skills van de toekomst te ontwikkelen. Samen ontdekken, maken en leren.

Voor je reacties, opmerkingen, tips en vragen kun je ons altijd bereiken per mail, Facebook of op Twitter.