Wil jij als leerkracht, school of bibliotheek zelfverzekerd aan de slag met digitale vaardigheden?

Wij bieden ook workshops en trainingen op maat!

 
Vraag advies

Ben jij iemand die…

 • Het leuk vindt om niet alleen anderen maar ook zélf alles te leren over digitale geletterdheid?
 • Graag met je team aan de slag wil om digitaal binnen het lesprogramma te integreren?
 • Op zoek is naar een concrete aanpak HOE kinderen les te geven op dit vlak?

Wij willen ondersteuning bieden om zowel jou als je klas klaar te stomen voor de vaardigheden van de toekomst.

Inspirerende workshops & trainingen

Verschillende interactieve bijeenkomsten voor jou en je vakgenoten met allerlei informatie, ideeën, tips & tricks op het gebied van digitale geletterdheid. Informatief en vooral praktisch, direct in te zetten bij jou op school.
 
Van sessies van 2 uur waar je helemaal geïnspireerd vandaan komt tot complete trainingstrajecten op maat, waarbij je een programma ontwikkelt om jouw school digitaal geletterd te maken.Workshop | Skillsdojo bij jou op school

We komen graag bij jou op school voor een inspirerende workshop van 1,5 tot 2 uur. De workshop is voor het leerkrachtenteam. Je kan ervoor kiezen het hele team te betrekken, of meer te focussen op bovenbouw, onderbouw of een afvaardiging die op dat moment past binnen je school.
 
In de workshop:

 • Geven we een introductie op digitale vaardigheden van leerkrachten en leerlingen.
 • Vertellen we hoe digitale vaardigheden het vaste lesprogramma kunnen verrijken.
 • Gaan we praktisch aan de slag met Skillsdojo. In tweetallen werk je aan een missie. Maak een elektrisch circuit, ontwerp nepnieuws, werk met een microbit etc.

Na de workshop:

 • Is je basiskennis met betrekking tot digitale vaardigheden up-to-date.
 • Kan je met je klas aan de slag met de gratis missies van Skillsdojo.
 • Heb je niet alleen zin, maar ook de handvatten om kinderen spelenderwijs digitaal vaardig te maken.

Duur: 1,5 tot 2 uur
Kosten: 595€ per workshop (excl. btw.)
 
Neem contact opWorkshop | Spelenderwijs digitaal vaardig

Wil jij digitale vaardigheden, wetenschap & techniek of technologie integreren met je curriculum maar weet je niet goed hoe? Of zie je er tegenop hiermee aan de slag te gaan omdat het relatief onbekend terrein is? Na de workshop Spelenderwijs digitaal vaardig is dat niet meer nodig. We helpen je de juiste stappen te zetten waardoor je zal merken dat er al veel handige handvatten voor je klaarliggen, ready to use! Binnenkort is jullie team een ware pro in het bouwen van robots, programmeren van games of ontwerpen van apps.
 
In de workshop:

 • Starten we met een breed en enigszins verdiepend theoretisch kader rondom digitale vaardigheden.
 • Vertellen we over de vakintegratie van digitale vaardigheden met het lesprogramma.
 • Gaan we praktisch aan de slag en doen we in tweetallen een aantal missies. We ervaren zelf hoe de missies werken en wat de stappen zijn die je hierin zet als leerkracht.
 • Vervolgens kijken we naar jouw curriculum en waar je welke missies kan integreren. Waar kan je lessen vervangen door lessen van Skillsdojo in plaats van nog meer stapelen.
 • We spreken af welke 3 missies je de komende tijd verwerkt in je bestaande lesprogramma.

Na de workshop:

 • Is je basiskennis met betrekking tot digitale vaardigheden up-to-date.
 • Kan je direct de volgende dag met je klas aan de slag met de missies van Skillsdojo.
 • Heb je een leidraad welke 3 missies je de komende periode gaat inzetten bij welke vakken.
 • Heb je een concreet begin gemaakt met de vorming van een digitaal geletterde school.

Duur: 1 dagdeel
Kosten: 995€ per workshop (excl. btw.)
 
Neem contact op
 
Een vervolgtraject op de workshop spelenderwijs digitaal vaardig is heel goed mogelijk. We maken dan met jou een trainingstraject op maat.

TrainingenTraining | Klas van de toekomst

Sommige scholen bieden een apart programma of een aparte leerlijn voor kinderen die wat meer uitdaging nodig hebben. Zoek jij een invulling voor je plusklas-programma dat focust op 21e eeuwse vaardigheden? Dan zit je goed met deze workshop.
Samen met jouw team leerkrachten ontwerpen we in één dag een uitdagend programma. Bijvoorbeeld uitvinden met een Micro:bit, een social media platform ontwerpen of een escaperoom bouwen. Ook in dit programma niet alleen schermpjes, maar ook focus op kernwoorden als maken, creëren en samenwerken.

 
Duur: 1 dag
Kosten: 1195€ (excl. btw.)
 
Neem contact opTrainingstrajecten op maat

Wil jij met jouw school echt stappen maken met digitale geletterdheid? Klaar zijn voor de toekomst waarin digitale vaardigheden een integraal onderdeel zijn van het curriculum? Maar ook vooral leerlingen klaarstomen voor een slimme toekomst door ze digitaal vaardig te maken?
 
Met een interactief trainingstraject helpen wij jou en je team richting te geven aan jullie doelstellingen op het vlak van digitale geletterdheid. We geven jullie alle tools om meteen na de kick-off met de klassen aan de slag te gaan. Na een maand komen we terug, evalueren we de lessen die je hebt gegeven en bespreken we een geschikte vervolgaanpak voor jou. Zo wordt het een traject waarin je met elkaar bouwt, met elkaar spelenderwijs digitaal vaardig wordt.
 
Het traject dat we ingaan vertaalt zich in doelstellingen, praktische lesseries die ingezet kunnen worden en waar nodig begeleiding van leerkrachten bij uitdagingen die ze tegenkomen. Alles op maat, inspirerend maar vooral concreet.
 
De duur van het traject en kosten variëren naar gelang het benodigde of gewenste programma.
 
Neem contact op

Al meer dan 350.000 missies voltooid door kinderen van 6 tot 13 jaar!

Hallo, ik wil jullie even laten weten dat ik de uitgewerkte missies echt super vind! Ik gebruik ze in mijn lessen rond techniek en de kinderen zijn dolenthousiast! Echt een pluim voor jullie!– Juf Cindy

Mijn plusklasleerlingen zijn ontzettend enthousiast over de lessen!– Juf Renske (groep 3 – 7)