Ontwerp een social media platform

In deze serie ga je een social media platform ontwerpen. Zo ontdek je wat kunstmatige intelligentie precies is en hoe social media platforms er gebruik van maken.
 
Met behulp van het ontwerpcanvas maak je eerst een ontwerp. Je beschrijft wat je gaat bouwen en welke A.I. algoritmes jouw platform gebruikt. Dan kies je een template en bouw je jouw eigen social media platform.

Missies

Missie 1: Jouw favoriete social media platform

In de eerste video laat ik je zien wat je allemaal gaat doen in deze serie: het onderzoeken, ontwerpen, bouwen en testen van een social media platform.

Missie 2: AI en onze democratie

In de tweede missie ontdek je wat kunstmatige intelligentie is en hoe social media platforms er slim gebruik van maken. Maar ook wat de invloed daarvan op onze democratie is.

Missie 3: Maak je ontwerp met het ontwerpcanvas

In de derde missie maak je met behulp van het ontwerpcanvas een eerste ontwerp voor je platform. Je beschrijft wat je gaat bouwen en welke A.I. algoritmes jouw platform gebruikt.

Missie 4: Bouw je social media platform

In de 4e missie kies je een template: wordt jouw platform een site of een app? Dan bouw je jouw social media platform met behulp van de ontwerp set.

Missie 5: Presenteer en verbeter je platform

In de vijfde en laatste missie ga je jouw social media platform presenteren, testen en mogelijk verbeteren.

Over deze missie

In deze missie gaan kinderen zelf een social media platform ontwerpen. Op papier.
 
Met behulp van het ontwerpcanvas maken ze eerst een ontwerp. Ze beschrijven wat ze gaan bouwen en welke kunstmatige intelligentie hun platform gaat gebruiken.
 
Daarna bouwen ze, door te knippen, plakken en kleuren, een prototype van hun eigen social media platform.
 
Zo leren ze niet alleen wat kunstmatige intelligentie is maar ontdekken ze vooral hoe grote technologiebedrijven er gebruik van maken om mensen zo lang mogelijk op hun platform te houden.