Noah en de verloren verbinding

Een digitale escape game door boeken om polarisatie bespreekbaar maken


Bij Skillsdojo geloven we in de kracht van verhalen. Daarom hebben we ervoor gekozen om het complexe thema van polarisatie dichter bij kinderen te brengen door middel van een game, verrijkt met analogieƫn uit jeugdboeken.
 
Deze aanpak stimuleert kinderen om zich in te leven, waardoor polarisatie niet alleen begrijpelijker wordt, maar ook gemakkelijker bespreekbaar.
 
Een positief aspect van polarisatie is dat het ons confronteert met diverse standpunten. Wanneer we bereid zijn van elkaar te leren, biedt dit de kans om samen te werken aan het oplossen van problemen en het verbeteren van situaties.
 

Duik in de wereld van boeken

Samen met NBD Biblion’s Bibendo platform, en met steun van SIDN fonds, lanceren we een game voor kinderen van 10 tot 14 jaar. Deze digitale speurtocht door boeken laat kinderen kennismaken met polarisatie en het belang van open communicatie. Geschikt voor zowel scholen als bibliotheken.
 

Doe mee met het webinar 19 maart

Duik op dinsdag 19 maart om 16.00 uur met ons mee in deze spannende game en ontdek hoe je polarisatie bespreekbaar maakt in de klas met behulp van jeugdliteratuur. Het online webinar is speciaal ontwikkeld voor leerkrachten, lees- en taalcoƶrdinatoren, en lees- en mediaconsulenten. In ongeveer 45 minuten krijg je een demonstratie van de game en ontvang je een lesplan om deze makkelijk in je taallessen te integreren. Deelname is gratis.
Inschrijven
 

Aansluiting bij Kerndoelen

De game sluit aan bij de kerndoelen voor Nederlands en digitale geletterdheid ontwikkeld door Stichting Leerplan Ontwikkeling (SLO).
 

Nu al uitproberen?

  1. Stap 1: Installeer de Bibendo app (Iphone of Android)
  2. Stap 2: Download de instructies & materiaallijst (vanaf 19 maart)
  3. Stap 3: Download en print de spelkaart (pdf)
  4. Stap 4: Knip beide delen uit en plak ze op elkaar
  5. Stap 5: Scan de code op de spelkaart om te beginnen

 
Wil je meer weten of betrokken raken? Neem contact op met Jeroen Storm (e-mail).

Deze game wordt mede mogelijk gemaakt met steun van