Noah en de verloren verbinding

Een digitale escape game door boeken

 

Speel de game

  1. Stap 1: Installeer de Bibendo app (Iphone of Android)
  2. of speel de web-versie.

  3. Stap 2: Download de handleiding & materiaallijst
  4. Stap 3: Download en print de spelkaart (pdf)
  5. Stap 4: Knip beide delen uit en plak ze op elkaar
  6. Stap 5: Scan de code op de spelkaart om te beginnen

 

De kracht van verhalen

Bij Skillsdojo geloven we in de kracht van verhalen. Daarom hebben we ervoor gekozen om het complexe thema van polarisatie dichter bij kinderen te brengen door middel van een game, verrijkt met analogie├źn uit jeugdboeken.
 
Deze aanpak stimuleert kinderen om zich in te leven, waardoor polarisatie niet alleen begrijpelijker wordt, maar ook gemakkelijker bespreekbaar.
 
Een positief aspect van polarisatie is dat het ons confronteert met diverse standpunten. Wanneer we bereid zijn van elkaar te leren, biedt dit de kans om samen te werken aan het oplossen van problemen en het verbeteren van situaties.
 

Duik in de wereld van boeken

Samen met NBD Biblion’s Bibendo platform, en met steun van SIDN fonds, lanceren we een game voor kinderen van 10 tot 14 jaar. Deze digitale speurtocht door boeken laat kinderen kennismaken met polarisatie en het belang van open communicatie. Geschikt voor zowel scholen als bibliotheken.
 

Aansluiting bij kerndoelen

De game sluit aan bij de kerndoelen voor Nederlands en digitale geletterdheid ontwikkeld door Stichting Leerplan Ontwikkeling (SLO).
 
Wil je meer weten of betrokken raken? Neem contact op met Jeroen Storm (e-mail).

Deze game wordt mede mogelijk gemaakt met steun van