Deepfake tsunami

In deze serie ga je zelf aan de slag met het maken van synthetische media; media gemaakt of bewerkt door een computer. Ook wel bekend onder de naam ‘Deepfakes’.
 
Met behulp van de video’s ontdek je wat synthetische media is, hoe je zelf met deepfakes in aanraking kunt komen en waarom mensen deepfakes maken en verspreiden.

Missies

Missie 1: Introductie

In de eerste video laat ik je zien wat je allemaal gaat doen in deze missie.

Missie 2: Wat is synthetische media?

In deze missie ontdek je wat synthetische media is, hoe je zelf met deepfakes in aanraking kunt komen en waarom mensen deepfakes maken en verspreiden.

Missie 3: De computer schrijft voor jou

In deze missie ga je zelf een opstel schrijven met hulp van kunstmatige intelligentie.

Missie 4: Deepfakes maken

In deze missie ga je zelf een deepfake maken met behulp van de website fakeyou.com.

Missie 5: Schilderen met A.I.

In deze missie ga je zelf met behulp van kunstmatige intelligentie, of A.I., een schilderij maken.

Missie 6: Wat vind jij?

In deze laatste missie ga je zelf een goede toepassing van deepfakes of synthetische media ontwerpen.

Over deze missie

In deze serie gaan kinderen zelf aan de slag met het maken van synthetische media; media gemaakt of bewerkt door een computer. Ook wel bekend onder de naam ‘Deepfakes’.
 
Met behulp van de stap voor stap instructie- en uitlegvideo’s ontdekken ze wat synthetische media is, hoe ze zelf met deepfakes in aanraking kunnen komen en waarom mensen deepfakes maken en verspreiden. Ze passen de nieuwe kennis direct toe bij het maken van verschillende synthetische media zoals een opstel geschreven door een computer en een schilderij gemaakt door kunstmatige intelligentie.
 
Zo werken kinderen aan hun digitale geletterdheid. Ze ontwikkelen ICT-basisvaardigheden en mediawijsheid, maar leren ook een nieuwe manier om te communiceren, zich creatief te uiten en hun eigen ideeën te presenteren.
 
De serie is geschikt voor kinderen vanaf groep 6 (10 jaar).