Blog

Nieuwe missie: Leren solderen

In deze missie ontdekken kinderen hoe een soldeerbout werkt, hoe ze ‘m veilig kunnen gebruiken en wat je er allemaal mee kunt maken. Daarnaast maken ze een lichtgevende led fles.

De checklist met materialen om deze missie te doen kun je hier downloaden.

Deze missie is de tweede aflevering in de serie van 6 missies over gereedschappen voor makers. In de loop van volgend jaar volgen er nog meer video’s.

Vanaf: 8+
Duur: 35 minuten
Moeilijkheid: gemiddeld

Heb je een mooie led fles gemaakt? We zouden het heel leuk vinden als je ‘m met ons deelt op Instagram of Facebook.

Veel plezier! 👍

 

Start de missie

Nieuwe Microbit missie: Hack de kerstverlichting

In deze missie maken kinderen kennis met elektrische circuits in combinatie met de Micro:bit. Ze ontdekken de basis werking van stroom en leds en gaan zelf aan de slag met het hacken (programmeren) van een 3volt kerstverlichting. Zo ontdekken ze dat je, via sensoren en eenvoudige code, computers, machines en robots kunt laten reageren op, en interacteren met, hun omgeving.

Om deze missie te doen heb je een kerst verlichting van 3volt nodig die op batterijen werkt. Bijvoorbeeld deze van Ikea of deze van Xenos. Deze gekleurde lichtjes van AliExpress zijn ook erg leuk.

Verder heb je nodig: een Micro:bit met battery-pack, een laptop of computer (met internet), een usb kabel, een kniptang, plakband of tape, een printer, karton en een schaar.

In de missie maak je een kartonnen kerstboom waarin je de gehackte lichtjes kunt ophangen. Het sjabloon om deze te maken kun je hier downloaden.

Vanaf: 8+
Duur: 35 minuten
Moeilijkheid: gemiddeld

Heb je een mooie kerstboom gemaakt? Deel ‘m dan op Instagram of Facebook.

Heel veel plezier!

 

Start de missie

Zaterdag 16 december: Hack de kerstverlichting

Aanstaande zaterdag (16 december) een nieuwe Micro:bit missie: Hack de kerstverlichting!

Om deze missie te doen heb je een kerst verlichting van 3volt nodig die op batterijen werkt. Bijvoorbeeld deze van Ikea of deze van Xenos. Deze gekleurde lichtjes van AliExpress zijn ook erg leuk.

Ook heb je nodig: je Micro:bit (met battery-pack), een laptop of computer (met internet), een usb kabel, een kniptang en plakband of tape.

Daarnaast iets om je gehackte kerstverlichting in te hangen. Bijvoorbeeld een kartonnen kerstboom. Download het sjabloon. Wil je deze kartonnen kerstboom maken dan heb je ook nog een printer, karton en een schaar nodig.

Tot zaterdag!