Post navigation

Geen categorie

Nieuwe serie: programmeer je eigen website in HTML

In deze serie gaan kinderen in 9 video’s zelf een website programmeren. In echte HTML-code. Terwijl ze hun eigen website bedenken, ontwerpen en bouwen leren ze een aantal basisprincipes van programmeren en HTML.

Daarnaast wordt in de serie aandacht besteed aan de 21e eeuwse vaardigheid mediawijsheid. Kennisnet omschrijft mediawijsheid als: kennis, vaardigheden en mentaliteit die nodig zijn om bewust, kritisch en actief om te gaan met media.

Aan bod komen het delen van persoonlijke gegevens: ‘welke persoonlijke informatie deel je wel online en wat deel je niet?’. En auteursrecht: ‘mag je zomaar elke foto of video van internet op je website gebruiken?’.

De missies stimuleren daarnaast een probleemoplossende, creatieve en onderzoekende houding en ontwikkelen een beter basisbegrip van ICT.

Vanaf: 8+
Duur: 15 – 20 minuten per missie
Moeilijkheid: gemiddeld

Heb je een mooie website gemaakt? We zouden het heel leuk vinden als je ‘m met ons deelt op Instagram of Facebook.

Veel plezier! 👍

 

Start missie