Post navigation

Geen categorie

Getest voor in de klas: de Fabschoolino

Er bestaan zoveel leuke bouw, doe, ontdek, leer en maak producten die je in de klas zou kunnen gebruiken… te veel voor ons om overal een hele lesserie omheen te maken.

Daarom hebben we een nieuwe serie bedacht.  Op ons YouTube kanaal, skillsdojo.tv, testen we elke aflevering een gaaf product. Zo kun jij zelf beslissen of het iets is voor bij jullie op school.

In de eerste video de Fabschoolino: een doe-het-zelf mini-computer die speciaal ontwikkeld is voor de jonge maker. Dit bouwpakketje is een op de Arduino gebaseerde microcontroller die je helemaal zelf moet solderen en programmeren.

Met name voor groep 7/8 is de Fabschoolino een hele leuke kennismaking met elektronica en programmeren.  Het past perfect binnen de kerndoelen “Oriëntatie op jezelf en de wereld: Natuur en techniek”. Daarnaast stimuleert het de 21e eeuwse vaardigheden ict-basisvaardigheid, probleem oplossen en creatief denken.

Let wel op, het solderen van elektronica vereist secuur werken en kan best lastig zijn. Het is daarom aan te raden hiermee eerst wat te oefenen onder leiding van een ervaren maker.

Ons oordeel: 5 sterren ⭐⭐⭐⭐⭐

Meer info op de Fabschoolino website.

Bestel de Fabschoolino via Conrad.

Leer programmeren en solderen met deze doe-het-zelf mini-computer

N.B. De video is niet gesponsord. SkillsDojo ontvangt voor deze publicatie geen vergoeding in welke vorm dan ook. Wij hebben de Fabschoolino zelf aangeschaft via conrad.nl.
Foto’s van http://fabschoolino.waag.org onder een Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International licentie.

Geef een antwoord